Svensk designFri frakt inom Sverige
Svenska English Deutsch

Köp- och leveransvillkor

Bekräftelse

När vi väl tagit emot en beställning av dig så kommer vi att skicka en bekräftelse till din email-adress. Det är därför viktigt att du skriver in rätt email-adress när du gör en beställning. Vi rekommenderar att du sparar bekräftelsen för att underlätta eventuell framtida kontakt med vår kundtjänst. Bekräftelsen utgör också ditt kvitto på att du genomfört köpet.

Betalning

- Klarna Checkout - Sverige, Norge, Finland, Tyskland, österike och Storbritannien.

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

- Paypal

På Bjornberry.com kan du välja att betala din order via Paypal. Du kan använda pengar du har innestånde hos Paypal eller använda dig utav ditt kredit- debitkort.

Priser

Beställningar gjorda från Sverige eller EU inkluderar svensk moms. Länder som inte är med i EU är föremål för särskilda moms- och tullförpliktelser.

Leveranser och avbeställningar

Bjornberry levererar över hela världen. Leveranser görs i samarbete med svenska posten och dess partners i andra länder. Du har rätt att avbeställa en order och lämna tillbaka varor genom att kontakta Bjornberrys kundtjänst inom 14 dagar från att du fått varorna. Detta är dock under förutsättning att varorna inte packats upp och är i samma skick som när du fick dem. Kostnaderna och risken för att transportera de returnerade varorna till Bjornberry ligger på dig.

För det fall du som kund upplever att leveransen av en vara är så pass försenad att du inte längre vill genomföra köpet är det på ditt ansvar att göra en avbeställning. För det fall försändelsen redan har skickats måste du ta emot beställningen. En avbeställning är inte giltig förens du har fått en bekräftelse antingen via mail av Bjornberry. Om en produkt inte längre säljs har Bjornberry rätten att avbeställa köpet och göra en återbetalning. Bjornberry kommer att underrätta kunden om en returvara eller om motsvarande produkter finns tillgängliga.

Kundklagomål och retur

Det är viktigt att du som kund noga undersöker varan när du tagit emot den. Om din vara skadats under transport måste du rapportera detta så snart som möjligt till transportören. Detta gäller oavsett om det rör sig om en synlig skada eller inte. Om du efter mottagande av varan upptäcker att den är skadad eller inte motsvarar den vara du beställde så ska du kontakta oss inom 30 dagar.

Eventuella klagomål ska göras till Bjornberrys kundtjänst på denna websida. Vänligen förse oss med ditt ordernummer och anledningen till ditt klagomål så kommer vi att återkomma till dig inom kort med instruktioner hur du ska gå till väga för återlämning av varan.

Felaktiga produkter som återlämnas till Bjornberry ska alltjämt behandlas varsamt och som om de var felfria. När det gäller samtliga returer är det av stor vikt att produkten är förpackad så att den inte kan skadas under transporten. För det fall att en återlämnad produkt inte har några fel kommer Bjornberry ta ut en avgift om 100 SEK i transportkostnad. Om en vara ska bytas ut så görs detta mot en vara av motsvarande modell. Om en viss produkt inte finns längre har kunden istället rätt till återbetalning.

Garanti

Garantitiden är ett år från köpdatum. Garantin täcker tillverkningsfel på produkten. För att få en order utbytt under denna garanti, vänligen använd vårt kontaktformulär på ”kontakta oss” sidan. I ditt email så behöver du specificera ditt namn, din adress, ordernummer och en detaljerad beskrivning av den aktuella frågan. Slutligen, skriv ”returnering av köp” som ämnesrubrik i ditt email.

Vänligen notera dock att kostnader kommer att tas för reparationer/returer i följande fall. Detta gäller även under garantitiden.

  • Fel eller skada orsakad av olämplig användning eller vårdslöshet.
  • Fel eller skada orsakad av egen reparation eller modifiering.
  • Fel eller skada orsakad av eld, vatten eller en naturkatastrof.
  • Naturliga estetiska förändringar som uppstått till följd av normal användning eller åldrande.

Den här garantin garanterar att du kan få fria reparationer/returer i enlighet med nu nämnda villkor och inom den tid som gäller för garantin. Garantin begränsar inte någon laglig rätt som gäller för dig som kund.

Personlig information

När du handlar på vår webbsida så kommer vi att spara vissa av dina personuppgifter för att du ska kunna genomföra ditt köp. Bjornberry behandlar all personlig information som konfidentiell. Du har rätten att begära tillgång till din data och om någon information är felaktig kan du kan få detta ändrat eller borttaget.

Produktinformation

Bjornberry har rätten att ändra priser, ta extra kostnader och ändra produktinformation utan föregående meddelande därom. Produktbilder och annan information syftar till att återspegla produkten så mycket som möjligt. Vi förbehåller oss dock för eventuella fel som kan förekomma på sidan och kan inte garantera att alla bilder på ett fullt ut korrekt sätt återspeglar klockans rätta utseende. Bilderna ska endast ses som illustrationer. Bilders kvalitet kan också variera beroende på vilka färginställningar du har på datorn.

Ansvar för defekter

Bjornberry ansvar för fel i samband med leverans är begränsat i enlighet med gällande leveransvillkor för den aktuella leveransen och vad som följer av dessa villkor. Bjornberry har inget ansvar för indirekta förluster (t. ex. förlorad nedtid, förlorad data, extra arbete eller andra former av ekonomisk skada).

Force Majeure

Bjornberry ska undantas från skadeståndsansvar eller andra påföljder till följd av omständigheter bortom vår kontroll. Som sådana omständigheter räknas statlig intervention, ny/ändrad lagstiftning, krig, bränder, översvämningar, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden, utebliven leverans från leverantörer eller att Bjornberry eller dess samarbetspartners skulle vara utsatta för kriminell verksamhet.

Äganderätt

Alla produkter förblir Bjornberrys egendom tills full betalning är gjord.

Bedrägeri

Alla bedrägeriförsök rapporteras till polisen. Bjornberry förbehåller sig rätten att avbryta ett köp om någon misstanke till brott väcks.

Ändringar

Bjornberry kan komma att se över dessa allmänna villkor från tid till annan. Varje gång du köper en vara av oss så kommer de vid var tid gällande villkoren vara tillämpliga på kontraktet mellan dig och Bjornberry. Du ska därför regelbundet besöka denna sida för att hålla dig uppdaterad om innehållet i våra allmänna villkor.

Bolagsadress

Bjornberry
Parkgatan 19 Lgh 1401
151 44 SÖDERTÄLJE

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Handla
Information
Svenska English Deutsch